Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с задна чистачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с задна чистачка

Хора имам следния проблем натискам да пръска вода на задното стъкло чува се звука но водата я няма а на предното няма проблем пръска здраво
    водата нали е една и съща за 2 те места?
    от къде може да е проблема?
    147 двуврата 1.6 е колата
    водата излиза от чистачката нали ? на е от горе над стъклото

Водата е една и съща, ма дали стига до отзад е въпроса....или ти е запушена пръскалката, или маркучето е прекъсното и ти тече в купето....
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

И третия вариант освен горнит 2 е да е клапанчето на машинката отпред.
      „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Водата е една и съща, ма дали стига до отзад е въпроса....или ти е запушена пръскалката, или маркучето е прекъсното и ти тече в купето....
        Ама моторчето май беше с три букси - за предно и задно стъкло, щото помпата е една
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

водата излиза от чистачката да , просто трябва да се проверят маркучите, и при мен скоро се получи същото, само, че водата няма достатъчно налягане иначе тече нещо...., не съм го проверил още ,но ко го направя ще споделя
          147 JTD

Comment

В повечето случаи се прекъсва маркучето там, където влиза в корпуса на машинката на задната чистачка...ТОест пръскаш вода в багажника Най-лесно е да провериш какво се случва там. За целта трябва да махнеш кората на така наречената пета врата, която се държи на 4 видички и дузина щипки

Успех
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

В най-гадния случай - изгоряла клапата на помпата за да прехвърли към задното стъкло
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

не може ли просто да е замръзнала ?

Comment

....не си ли с препарат за стъкла?....няма как да замръзне при тия температури.......проблема ти е посочен по-нагоре от колегите....
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Пробвай да откачиш маркучетата от помпата и тогава пръсни,така ще разбереш дали клапата на помпата не е развалена .
                    alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Първоначално публикувано от cuiceka Покажи съобщение
                      Пробвай да откачиш маркучетата от помпата и тогава пръсни,така ще разбереш дали клапата на помпата не е развалена .
                      А последвай този съвет за да видиш истината
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Ако е развален клапана на помпичката,като пръсне за отзад,ще пръска отпред.Моторчето е най обикновенно просто му се обръща поляритета,за да върти в различни посоки.Отговора се крие там където каза Светльо,демек под кората на задния капак,147 имат навика да късат маркучета,даже и са откачат сами от пръскалката
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Много студено все не остава време да го оправя забелязах че водата изтича отзад от механизма за затваряне на багажника и тече по задната броня........

Comment

Значи ти е се е откачил маркуча от пръскалката, нищо страшно, на мен 2 пъти ми се е откачало от 2 различни места. Сваляш кората на 3тата врата мисла че бяха 3 болтчета и бая щипки (те са малко калпави за сваляне, с малко сила за измакват) закрепяш си хубаво маркучето за пръскалката и си готов.
                            sigpic
                            Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                            Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                            Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

след като са много шипки и са малко ебани, за препоръчване си намери един топъл гараж и остави колата да се постопли преди това, да си нямаш приключения после
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                              X